Zima sneg led
Sneg i led u Beogradu Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Republički hidrometerološki zavod upozorio je danas da je u noći ponedeljak na utorak i u utorak moguća ledena kiša u nekim delovima Srbije.

„U noći ponedeljak na utorak i u utorak oblačno i malo toplije, u nižim predelima mestimično sa kišom koja će se na zapadu i jugozapadu, kao i u centralnoj Srbiji i Timočkoj Krajini, ponegde lokalno i lediti pri tlu“, saopštio je RHMZ.

Danas će takođe padati sneg, u popodnevnim časovima, i to u zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i u pojedinim delovima na jugu zemlje.

Prvi sneg pao i u Beogradu

Prvi sneg ove zime pao je i u Beogradu.

Ipak, temperatura je trenutno iznad nule.

Kakvo će vreme biti sutra?

Prema vremenskoj prognozi RHMZ-a, u Srbiji će sutra umereno oblačno, suvo i malo toplije vreme sa sunčanim intervalima.

PROČITAJTE JOŠ

Jutro će biti pretežno vedro i hladno sa slabim i umerenim mrazom, a u planinskim predelima istočne Srbije oblačno uz provejavanje slabog snega. Posle podne i krajem dana na severu i zapadu, a tokom noći i u centralnim krajevima postepeno naoblačenje koje će mestimično usloviti kišu, a u brdsko-planinskim predelima sneg.

Foto: TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

Sneg paralisao Srbiju tokom prethodne dve noći

Sneg koji je padao tokom prethodnog dana i dan ranije doveo je do toga da se u Sjenici proglasi vanredna situacija, a pojedina sela, kako u Sjenici, tako i na Kopaoniku.

Pao sneg u Sjenici
Pao sneg u Sjenici

Takođe, vatrogasno-spasilačka ekipa je iz zavejanog automobila u mestu Dobri Do evakuisala dve osobe, a ivanjički putari su evakuisali jednog meštanina iz sela Jasenova koje se nalazi na putu između Ivanjice i Nove Varoši, kao i jednog stanovnika mesta Kovilje.

Na lice mesta odmah su upučene spasilačke jedinice, ali uprkos svim naporima oni nisu uspeli da probiju visoke snežene namete, pa je morao da bude poslat i traktor sa raonikom koji je u jednom momentu povukao zavejani automobil, kako bi vatrogasci mogli da izvuku putnike.

Foto: Facebook/Министарство унутрашњих послова Републике Србије

Ova akcija spašavanja trajala je oko dva sata, stoga nadležni još jednom apeluju na sve vozače da ne kreću na put bez preke potrebe u visinske delove u opštini Ivanjica. Osim ove obavljene su još dve akcije spašavanja na teritoriji ivanjičke opštine, prva u selu Jasenovo u kom je sneg zavejao meštanina koji se nalazio u svom automobilu i njega su spasili putari, dok je druga akcija spasavanja jednog lica obavlejna u selu Kovilje.

BONUS VIDEO Kabanica koja stiže iz grada u kome 267 dana godišnje pada kiša oduševila gledaoce TV Nova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar