Foto: guruxox / Alamy / Alamy / Profimedia

Velika prašina digla se od kada je društvenim mrežama počela da kruži fotografija iz leskovačke bolnice na kojoj se vidi da zaposleni u obezbeđenju na prsluku - reklamira rakiju.

Naime, na Fejsbuk stranici Leskovac je naš grad osvanula je fotografija radnika obezbeđenja kom na prsluku piše – „Trivunova rakija“, zajedno sa natpisom „Opšta bolnica Leskovac“. Administratori stranice su oštro reagovali.

Ponovićemo!!! Nije normalno da radnici zdravstvene ustanove nose reklamu na svojim uniformama za alkoholna pića, takođe…

Posted by Leskovac JE NAŠ GRAD on Уторак, 06. октобар 2020.

Pročitajte još:

„Nije normalno da radnici zdravstvene ustanove nose reklamu na svojim uniformama za alkoholna pića, takođe nije normalno ni da grad i bolnica koji samo za crtanje projekta daju 430 hiljada evra nemaju novca za prsluke svojih zaposlenih. Podsetićemo vas da se portirnica Leskovačke bolnice nalazi u neposrednoj blizini odeljenja za lečenje od alkoholizma. Sramota! Stidite se!“

Zbog sporne reči rakija osude su počele da stižu sa svih strana, pa su u međuvremenu pojedini mediji preneli vest da je direktor ove ustanove izjavio kako nije primetio da se na prslucima radnika obezbeđenja reklamira alkoholno piće i da je već dao naredbu da se taj natpis skine.

#related-news_0

Ipak, drugi kažu suprotno. Građani Leskovca javili su nam se tvrdeći da nije tačno da je direktor tek pre nekoliko dana primetio sporne prsluke. Razlog je, kako kažu, jednostavan – te uniforme se nose godinama unazad. Kao dokaz navode to što se još 2016. lokalna destilerija pominje među donatorima bolnice.

Stoga smo kontaktirali direktora Opšte bolnice u Leskovcu dr Nebojšu Dimitrijevića, koji je za portal Nova.rs pokušao da razjasni ovu situaciju.

„Ta kompanija je među našim donatorima godinama. Davali su nam razna sredstva i opremu. Istina je da je na tim prslucima ranijih godina bio ispisan naziv njihove kompanije, ali rakije nije bilo. To se desilo pre nekog vremena, ali nisam siguran tačno kad. Imali smo preča posla ovde, da lečimo ljude, da obezbedimo kiseonik i ja zaista nisam gledao u to šta nose radnici obezbeđenja. Čim su mi ukazali na sve, ja sam juče doneo naredbu i sklonili smo sporne prsluke“, kaže direktor leskovačke bolnice.

Na kraju, čini se da je sada jedino važno to što svima onima koji budu morali u leskovačku bolnicu sporna oprema više neće bosti oči.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare