Budući izgled novog prostora u Surčinu u kom će biti organizovana Svetska izložba EXPO 2027 Foto:Screenshot/Instagram/mali_sinisa

Ministar finansija Siniša Mali objavio je kako će izgledati novi prostor u Surčinu u kom će biti organizovana Svetska izložba EXPO 2027.

Budući izgled novog prostora u Surčinu u kom će biti organizovana Svetska izložba EXPO 2027 Foto:Screenshot/Instagram/mali_sinisa

Ministar je na svom nalogu na Tviteru objavio fotografiju prostora, gde će se održati ta Međunarodna izložba.

„Ovo je Beograd 2027! Ovako će izgledati prostor u kome će biti organizovana specijalizovana izložba @expo_belgrade_2027 sa temom ‘Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve’ / Play for Humanity – Sport and Music for All. Potpuno smo spremni za ovaj veliki projekat koji će promeniti lice našeg grada i države!“, objavio je Mali na Instagramu.

Pročitajte još:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom toga što je Srbija osvojila organizaciju EXPO 2027, da već „koliko sutra krećemo u velike radovev nedaleko od nacionalnog stadiona u surčinskoj opštini da taj deo Surčina i Novog Beograda i čitavog donjeg Srema doživi neverovatan procvat i razvoj“.

Istakao je i da su procene da će oko 2,6 miliona turista posetiti EXPO 2027.

„Ukupan ekonomski efekat biće oko 1,1 milijardu evra. Hotelijerstvo ugostiteljstvo – bukvalno će sve da procveta. Aerodrom Beograd, naš nacionalni avio-prevoznik bukvalno sve“, rekao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare