Građani Srbije ponovo su se večeras u više gradova, tokom policijskog sata u 20.05 časova, udaranjem u šerpe, pištaljkama i puštanjem glasne muzike uključili u akciju "Bukom protiv diktature", i izrazili nezadovoljstvo zbog preduzetih mera u borbi protiv epidemije koronavirusa i političkim odlukama aktulne vlasti.

Akciju „Digni glas: Bukom protiv diktature“ je pokrenuo opozicioni pokret „Ne davimo Beograd“ i Građanski front.

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ pozvala je juče građane da danas u 20.05 izađu na ulice ispred svojih zgrada, kuća i ulaza i da odatle prave buku.

Ova akcija organizovana je deveti put zaredom, nakon tradicionalnog aplauza kojim građani iskazuju podršku zdravstvenim radnicima koji se bore protiv koronavirusa.

 

 

Večeras se aplauzu, a potom i „šerpovanju“ u Beogradu pridružila i opozicija, ali na ulici. Nakon što su sinoć nepoznati muškarci, ispred zgrade u kojoj stanuje porodica lidera stranke Slobode i pravde, Dragana Đilasa, puštali sa razglasa „Đilase lopove“, predstavnici opozicije najavili su za večeras u 20 sati protest, da bi, kako su naveli, pružili otpor nasilju koje sprovodi vlast. Događaj ste uživo mogli da pratite na našem Fejbuk profilu.

Kao odgovor akciji „Bukom protiv diktature“, pristalice Srpske napredne stranke ponovo su večeras, u isto vreme, počele da puštaju patriotsku muziku sa obližnjih zgrada i na taj način provocirale članove opozicije i okupljene građane.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare