Sa terasa i prozora i večeras su, sedmi put zaredom, odzvanjale šerpe, pištaljke i glasna muzika. U Beogradu, kao i gradovima širom zemlje, građani su se pridružili akciji "Bukom protiv diktature" i tako pokazali nezadovoljstvo zbog poteza i ponašanja vlasti.

Prvo se u 20.00 čuo aplauz za zdravstvene radnike, a odmah nakon toga, u 20.05, građani su se oglasili i bukom protestovali u skoro svim delovima Beograda, ali i u drugim gradovima širom Srbije.

Buka se pravi na najrazličitije načine. U nekim delovima grada, kao i prethodnih večeri, mogle su se čuti i trube, čegrtaljke, petarde.

Podsetimo, protest je 26. aprila pokrenula Inicijativa Ne davimo Beograd pod nazivom “Digni glas: Bukom protiv diktature!”.

Ekipa portala Nova.rs u vreme ovog protesta našla se u naselju Braće Jerković u Beogradu gde se mogla čuti jaka buka šerpi, pištaljki, truba i muzike Beogradskog sindikata sa razglasa. Uporedo sa tim zvucima, sa solitera na uglu Meštrovićeve i ulice Braće Jerković čulo se skandiranje „Lopovi“ i „Đilase lopove“, kao i „Marš na Drinu“, „Tamo daleko“ i „Pukni zoro“, što je sve zajedno izgledalo kao „unakrsna vatra“ suprotstavljenih strana putem razglasa.

Prema objavi sa Instagram profila Asocijacija mladih, u Beogradu su kontraprotesti večeras organizovani u naselju Braća Jerković, Kaluđerici i Avala gradu.

„Budi glasan sa svog prozora i reci ne onima koji navijaju za koronu protiv Srbije“, navodi se u pozivu.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare