Foto: N1

Glumac Rade Šerbedžija gost je večerašnje emisije Presing na televiziji N1, i tom prilikom dotakao se i Istarske Malvaziju koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao vinom ”koje ništa ne valja”.

Naime, Šerbedžija je Jugoslavu Ćosiću rekao da mu je doneo na poklon vino, i to Istarsku Malavziju.

„Obožavam i pijem Istarku Malvaziju i mislim da je jedno od najboljih vina. A volim i srpska vina, naročito crna. Ja sam čovek koji voli vina. Ovo ću ti poklniti, a možemo i zajedn otvoriti posle emisje“, rekao je Šerbedžija, a na konstataciju Jugoslava Ćosića da ne vole svi Istarsku Malvaziju u Srbiji, samo se nasmejao.

Pogledajte kako je to izgledalo:

 

Podsetimo, predsednik Srbije nedavno je u jednom intervjuu za sarajevske medije rekao da je istarska Malvazija “loše vino koje ništa ne valja”, “da ne može da se pije”, i da Srbija proizvodi puno bolja vina.

Nakon ove izjave usledile su brojne reakcije, pa je tako gradonačelnik Pule pozvao Aleksandra Vučića da poseti Istru, a poznati istarski vinar otkrio je koliko zapravo Vučić voli malvaziju, ali i druge sorte.

Nakon čitave „frke“ Vučić se oglasio snimkom na svom Instagramu, i naveo da je napravio „grešku zbog koje se kaje izbog koje mu je iskreno žao“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare