Gradonačelnik Pule: Vučić da poseti Istru i nauči o vinima

Svet 06. mar. 202116:47 > 16:5022 komentara
Podeli:
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dođe u Istru "ako želi nešto da nauči o vrhunskom vinu, saživotu i toleranciji", odgovarajuči tako na Vučićeve izjave da je istarska malvazija odvratno vino koje se ne može piti.

Pročitajte još:

„Vinske preferencije Aleksandra Vučića stigle su i do nas u Istri, domovini malvazije. Na sreću, naši dragi gosti i prijatelji iz Srbije čije je srce u Istri ne dele stavove gospodina Vučića. I ne mislim pri tom samo na malvaziju“, saopštio je Miletić koji je i predsednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) i poslanik u hrvatskom Saboru.

Miletić je Vučiću skrenuo pažnju na to da je rad i trud istarskih vinara prepoznat u celom svetu te da istarska vina redovno dobijaju zlatne medalje na svetskim takmičenjima.

„Samo prošle godine istarska vina dobila su Platinastu medalju na najvećem svetskom takmičenju vina Dekanter. Istarska malvazija po svojoj kvaliteti spada u sam vrh svetskih vina a osim po vinu, Istra je svetski poznata po maslinovom ulju zbog kojeg je šest godina zaredom proglašena najboljim maslinarskim regionom na svetu“, poručio je Miletić.

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ INSTAGRAM „BUDUCNOSTSRBIJEAV“

Srbiji je poželeo „svako dobro u razvijanju kvalitetnih vinskih sorti“ dodavši da je Istra uvek spremna pomoći i podeliti svoje vrhunsko znanje i iskustvo.

„U Istri se može puno toga naučiti, ne samo o vrhunskom vinu, nego o suživotu, otvorenosti, miru i toleranciji. Preporučio bih gospodinu Vučiću da nas poseti i nešto nauči. Nazdravljam čašom malvazije različitosti i slobodi mišljenja, a Aleksandru Vučiću šaljemo pozdrave iz krasne zemlje vrhunskog vina uz reči velikog prijatelja Istre, našeg neprežaljenog panonskog mornara „Čija je Istra, njegov je svet!“ Živeli!“, zaključio je Boris Miletić.

Predsednik Srbije Aleksa Vučić nedavno je u jednom intervjuu za sarajevske medije rekao da je istarska Malvazija „loše vino koje ništa ne valja“, „da ne može da se pije“, i da Srbija proizvodi puno bolja vina.

Podsetimo, predsednik Srbije se često predstavlja javnosti kao vrsni poznavalac vina.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar