Foto:N1

Kliničko-bolnički centar Zvezdara od ove subote ponovo će preći u potpuni kovid režim rada, saznaje Nova.rs.

Prema nezvaničnim informacijama, pražnjenje bolnice od non-kovid pacijenata počinje od prvog dana vikenda.

Kako je Nova.rs objavila, u beogradskim bolnicama vlada velika gužva.

„Sva slobodna mesta bivaju odmah popunjena. Kako se koji pacijent otpusti, taj dušek se ni ne ohladi, a na njegovo mesta se prima drugi pacijent“, rekao je u izjavi za Nova.rs direktor Infektivne klinike Goran Stevanović. On je pre nekoliko dana najavio da će zbog prenapregnutosti kapaciteta pacijenti iz kovid bolnica u Beogradu biti upućivani u Kruševac na lečenje. Kako saznaje Nova.rs, ova najava se i obistinila.

“U ambulanti se prosečno obavi 250 pregleda, na pregled se čeka, ako je pacijent već ‘obrađen’ iz doma zdravlja, sat i po do dva. Ako dolazi bez rendgena i laboratorije čeka se četiri sata minimalno”, kratko nam je objasnio kako stoje stvari kada je reč o onome što čeka pacijente Infektivne klinike.

batajnica korona
Ilustracija; Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vesti o popunjenosti kapaciteta stižu i iz bolnice u Batajnici, a direktorka Adžić izjavila je da je gotovo 900 mesta popunjeno. Zato se pacijenti iz Beograda šalju u kovid bolnicu u Kruševcu, gde je juče za 24 sata bilo 50 prijema. Najavljuju se i novi prijemi pacijenata iz prestonice.

“Kažu da je Beograd pun i da će ovde smeštati sve pacijente za koje ne bude mesta u Beogradu. Kod nas su smešteni i pacijenti iz Sjenice, Raške, Vranja, Leskovca, sa Kosova – bukvalno sa svih strana”, kažu naši izvori iz kruševačke Infektivne klinike.

Komentari

Svi komentari (0)