Saznajemo: Krizni štab ipak zaseda sutra

Društvo 11. mar. 202111:52 > 13:43
Podeli:
Ana Brnabić, Goran Vesić Foto: Vesna Lalić/Nova. rs

Iako je ranije bilo najavljivano da bi Krizni štab trebalo danas da zaseda, to se neće dogoditi. Sednica ovog tela na kojoj će se odlućivati o merama tokom predstojećeg vikenda biće održana sutra u 11 sati.

Iako je premijerka Brnabić juče najavila da će Krizni štab biti održan danas, od te odluke se, izgleda, ipak, odustalo.

Ovo je drugi put da se Krizni štab odlaže ove nedelje. Sednica Kriznog štaba je prvobitno trebalo da bude održana u utorak, ali je odložena.  Čuli su se stavovi lekara iz Kriznog štaba, poput Branislava Tidorovića, koji tvrde da su potrebne dugotrajnije mere od onih koje su bile na snazi proteklog vikenda.

„Bez sedam do 10 dana ne možemo imati efekte. Po epidemiološkoj doktrini neophodno je da imate čak tri nedelje sprovođenje rigoroznih mera. Imaćemo isti stav i sutra, da bude intenzivno ograničenje, vrlo rigorozno za sve objekte s tim što će morati da se proceni da li će to biti do 14 ili 17 sati“, rekao je dr Tiodorović

Premijerka Ana Brnabić je juče najvaila da bi sednica Kriznog štaba verovatno trebalo da bude održana u četvrtak (danas). To verovatno se nije obistinilo.

Ona je objasnila da je sednica odložena jer je želela da se razgovara o svim merama i da to ne bude samo na Kriznom štabu.

„Da na Kriznom štabu samo donesemo odluku koja je ranije odgovorena i da vidimo logistički kako sve to da izvedemo“, rekla je ona.

„Mi ćemo pooštriti neke mere, videćemo u kojoj meri koliko i šta može da da rezultate. Ali ponavljam, država nikome nije ni otac ni majka. Odrasli ljudi imaju odgovornost da brinu o sebi i bližnjima. To što možda radi kafić ne znači da svi treba da idemo u kafić. To je zaista individualna odgovornost“, rekla je Brnabić.

Komentari

Vaš komentar