FOTO Saobraćajna gužva zbog protesta privrednika

Društvo 23. dec. 202015:05 > 15:08
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" počelo je veliki protest, pa je kolona vozila išla od SIVA 3 na Novom Beogradu put Ministarstva finansija i privrede gde je počeo zvaničan skup.

Privrednici  zbog epidemiološke situacije učestvuju vozilima i u koloni stižu ispred Ministarsva finansija, što je izazvalo saobraćajne gužve na Novom Beogradu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

 

Kako javlja reporterka Nova.rs, ispred zgrade Ministarstva finansija već su se okupili nezadovoljni privrednici uz transparente: „Ministar nije šef privredi“, „Otimate domaćoj privredi = dajete stranim „investitorima“,

„Od 1. januara 200.000 ljudi ostavljate bez posla“, „Stop novim nametima kao što je „eko“ taksa“, „Pravo na rad“, „Turističke agencije umiru“, „Hoćemo pravedan poreski sistem“.

„Dolazimo zato što deset meseci nije umanjen niti otpisan ni jedan porez, doprinos, taksa ili naknada, a prihodi su usled mera smanjeni čak i do 100  odsto. Zato što se usred krize, umesto mera pomoći, uvode novi parafiskalni nameti kao što je eko-taksa u iznosu od 5.000 do dva miliona dinara, za koju je opšte poznato da ne ide za ekologiju. Zato što se usred krize naplaćuje porez unapred u vidu akontacije poreza na dobit, pod pretnjom blokade računa”, poručili su privrednici pozivajući sve domaće preduzetnike i privrednike da se priduže ovom protestu.

Privrednicima, kako ističu, Sokoj naplaćuje fakture i preti blokadama računa onim objektima koji usled donetih mera uopšte nisu radili.

Usred krize sprema se još jedan trošak pod izgovorom ‘modernizacije fiskalizacije’ koja nema veze sa suzbijanjem crnog tržišta kao što je izneto u javnost. Takođe, privredna komora Srbije traži članarinu za nepostojeće usluge četiri godine , a ne postupa po zakonu jer svoje članstvo ne saziva na godišnju skupštinu na kojoj članstvo ima pravo da razreši rukovodstvo. U privatnom sektoru zaposleni gube radna mesta svaki dan, a javni sektor diže plate”, ukazuju u ovom udruženju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar