Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

U krugu porodice, prijatelja, saradnika, kolega, danas je na Novom bežanijskom groblju sahranjen novinar Slaviša Lekić.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pored porodice i prijatelja, mnogobrojne kolege su se oprostile od Slaviše Lekića, čuvenog novinara i nekadašnjeg predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Sahrani su prisustvovali i presednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, njegov zamenik Borko Stefanović, kao i predsednik LDP Čedomir Jovanović.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

“Vama prisutnima ne moramo da pričamo da je Slaviša bio ljudina. Njegova misija bila je da svet promeni na bolje. Govorio je da je sve što valja poneo od kuće. Bio je ponosan na svoje poreklo, otvoreno je pričao o svojim slabostima i manama. Reči su bile njegov život, a sad je teško pronaći prave”, rečeno je na oproštaju od Slaviše Lekića.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Lekićeva porodica zahvalila se svima koji su prethodnih dana, govoreći o čuvenom novinaru, podsetili na to kakav je bio čovek njihov Slaviša.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Slaviša Lekić je rođen 21. septembra 1959. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Od 2017. do 2019. godine bio je predsednik NUNS-a.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rsBio je vlasnik i glavni i odgovorni urednik magazina Status, kao i glavni i odgovorni urednik nedeljnika Reporter.

Povezane vesti:

Lekić je bio novinar i urednik Omladinskih novina, Borbe, Naše Borbe, Vremena, NIN-a, a objavljivao je kolumne u listu Danas, nedeljniku Njuzvik kao i u Nedeljnoj Dalmaciji i Mladini.

Autor je nekoliko knjiga, među kojima su „Zamlaćivanje – politička autobiografija Tomislava Nikolića“ i „Svaka čast Vučiću“ i dokumentarnih filmova: „Mediji u Srbiji: hronika propadanja“, „Pad haških begunaca“, „Junaci doba zlog“, „Vladalac“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare