protest radnika iz Indije Foto: Nova.rs

Rukovodstvo firme GP "Nikolić" kaže da će radnicima iz Indije obezbediti let u ovu zemlju.

Grupa radnika iz Indije koji se nalaze u Kraljevu, mogli bi krajem meseca da otputuju kući, jer postoji let 25. avgusta. Tako bar, kažu u firmi u kojoj su bili zaposleni.

„Uslov je negativan PCR test. Pokušavamo da obebedimo testiranje za celu grupu određenog datuma, jer test ne sme biti stariji od 96 sati“, kažu u GP „Nikolić“.

Nezvanično se pominjalo da je grupu od tridesetak radnika iz Indije, tokom njihovog protesta ispred zgrade Gradske uprave u Kraljevu, trebalo da poseti i neko iz ambasade Indije u Beogradu. Ali, to se još nije dogodilo.

„Obraćali smo se policiji, sudu, inspekciji rada, i svi kažu da nisu nadležni. Tražili smo pomoć i od ambasade Indije, ali ni oni nam ništa nisu pomogl“, kaže Bubalan Danapal, navodeći da je njihov zahtev da im se isplate četiri zaostale plate i obezbedi povratak u Indiju.

Iz preduzeća GP „Nikolić“ tvrde da su ovoj grupi radnika istekle i radne i boravišne dozvole, ali nisu mogli da odu jer zbog pandemije nije bilo letova. Kažu da među njima ima radnika koji su radili i posle marta, ali oni su isplaćeni i po osnovu plata prema nikome od njih nemamo dugovanja. Takođe, kažu da nije tačno da im je ukinuta hrana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)