Foto: Nova.rs

Oko četrdesetak građevinskih radnika iz Indije nastavili su danas štrajk glađu ispred kraljevačke gradske uprave, zbog toga što im, kako tvrde, GP "Nikolić", posredstvom koga su angažovani, nije isplatilo primanja.

Oni navode da im nisu isplaćene četiri plate te da im se duguje od 1.500 do 2.500 evra. Oni su, takođe, kazali da ne dobijaju hranu i vodu.

„Niko nam ne pomaže da rešimo novonastalu situaciju, obraćali smo se inspekciji rada, protestovali ispred zgrade suda, međutim, niko nema sluha“, navode radnici i dodaju da samo hoće svoje zarade kako bi se vratili u Indiju.

Međutim, u GP „Nikolić“ tvrde da je najveći deo građevinara raskinuo ugovore sa tim privrednim društvom u februaru i martu tekuće godine.

„Tada nismo mogli da ih vratimo u Indiju jer su bili obustavljeni letovi, ali prema našim informacijama 25. avgusta će biti organizovan let u tu zemlju. Mi ćemo, pored avionske karte, pokušati da obezbedimo i negativan PCR test“, navode u ovom preduzeću.

Iz GP „Nikolić“ tvrde da  svi oni imaju smeštaj u radničkim kontejnerima, da im se hrana redovno dostavlja, a,  kako dodaju, firma im plaća troškove osiguranja.

Prema našim saznanjima, inspekcija rada je izašla na teren, međutim, do zaključenja teksta nije izdat nikakav zaključak po pritužbi radnika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar