Škola - đaci

Roditelji dece iz Vranja koja u četvrtak polaze u prvi razred osnovne škole od lokalne samouprave dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 6.000 dinara, odlučeno je na jučerašnjoj sednici Gradskog veća. Prema rečima članice GV Danijele Milosavljević, osnovne škole sa teritorije Grada Vranja već pripremaju spiskove sa podacima roditelja koje će dostaviti Gradskoj upravi, a uplate će biti realizovane u najskorijem mogućem roku.

„Sredstva su obezbeđena i uplata će biti realizovana čim škole dostave spiskove sa podacima roditelja, a nadamo se da će to biti što pre, 1. ili 2. septembra“, rekla je Milosavljević za portal Nova.rs.

Predlog odluke o utvrđivanju visine novčane pomoći učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Vranja većnici su usvojili na jučerašnjoj, 101. sednici GV, a prihvaćen je i Nacrt Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja od maja 2022. do kraja 2023. godine.

Nacrtom je predviđeno da u okviru Lokalne mreže mernih mesta, pored mernog mesta iz državne mreže za automatsko praćenje kvaliteta vazduha, mrežu monitoringa kvaliteta vazduha u Vranju čine i merna mesta u osnovnim školama „Svetozar Marković“ i „Jovan Jovanović Zmaj“ u Gradskoj opštini Vranje i u OŠ „Predrag Devedžić“ u Gradskoj opštini Vranjska Banja, kao i još jedno merno mesto u vranjskom vrtiću „Neven“.

Članovi GV odobrili su i Odluku i Tekst javnog oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja, javnim nadmetanjem, Nacrt odluke o izmeni Odluke o mreži javnih predškolskih ustanova na teritoriji grada Vranja.

Usvojen je i Tekst javnog poziva za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju programskih aktivnosti uspostavljane i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar