Foto: TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Igor Đorđević, predsednik Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar", izjavio je da roditelji još uvek očekuju informacije o pojedinim zahtevima koje su podneli nakon masovnog ubistva u toj školi.

„Dobili smo neka usmena obećanja ili informacije da se radi na tome da će biti ispunjeni. Još uvek nema pisanih garancija i mi ćemo insistirati da ih dobijemo“, rekao je Đorđević u emisiji Newsnight na N1.

Kazao je da roditelji očekuju više informacija o zahtevima za rekonstrukciju događaja, potvrdu da se „ubica neće vratiti na ulicu“ i odgovornost za iznošenje spiska ubice sa imenima dece, za koji Đorđević kaže da ih je ugrozio.

„Mi smo dobili informaciju od strane vlade da je MUP pokrenuo postupak interne kontrole po tom pitanju“, rekao je on.

Naveo je i da detaljnije treba ispitati odgovornost, ne samo osobe koja je spisak pokazala na konferenciji, nego i videti kako je odlučeno da taj spisak izađe u javnost.

Upitan o nastavku školske godine, Đorđević je rekao da roditelji imaju „apsolutnu podršku“ školske uprave i Ministarstva prosvete, da psihološko pedagoška služba radi kako treba, i da očekuju pomoć kako bi škola vila rekonstruisana do 1. septembra.

PROČITAJTE JOŠ

Đorđević je rekao da očekuju ubrzanje postupka, da građeviske mašine budu u školi od 1. jula.

BONUS VIDEO Brankica Janković povodom 40 dana od tragedije osnovnoj školi „Ribnikar“