Ratko Ristić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Prorektor Beogradskog univerziteta Ratko Ristić rekao je da su rezultati izbora u Nedeljicama potvrdili da građani žele da veruju da ih vlast neće izdati oko Rio Tinta.

“Vučić je obećao da je projekat obustavljen, ljudi iz Gornjih Nedeljica veruju da će vlast ispuniti obećanje koje su dali da neće biti rudnika. Sa druge strane, opozicione stranke su ipak dobile značajan broj glasova, iako su u početku plasirane laži da ih je bilo svega nekoliko”, rekao je Ristić za Nova.rs.

On je istakao da iskopavanje litijuma nije ni počelo i podvukao da se nada da vrh države „ne laže“.

„Ako laže, onda će vrlo verovatno biti dramatična situacija. Ono što je u ovom trenutku bitno jeste da iskopovanje nije ni počelo. Nadam se da ovog rudnika nikada i neće biti“, zaključio je naš sagovornik.

Podsetimo, na društvenim mrežama pojavile su se informacije da su opozicione partije ostvarile samo 11 glasova u Gornjim Nedeljicama, mestu gde je planiran rudnik Rio Tinta. Ipak, Nova.rs došla je do zapisnika sa biračkih mesta iz Nedeljica i situacija je znatno drugačija, ali isto tako pobeda vlasti je ubedljiva.

Aleksandar Vučić – 230 glasova, odnosno 55,5 odsto

Biljana Stojković – 49 glasova, 11,8 odsto

Zdravko Ponoš – 41 glas, 9, 20 odsto

Boško Obradović – 39 glasova, 9,4 odsto

Miloš Jovanović – 24 glasa, 5,8 odsto

Milica Đurđević Stamnekovski – 17 glasova, 4,1 odsto

Miša Vacić – 4 glasa, 0,9 odsto

Branka Stamenković – 2 glasa, 0,4 odsto

Pobedu vlasti u Nedeljicama nije dovodio u pitanje ni meštanin Zlatko Kokanović, koji odmah nakon izbora potvrdio ovu informaciju.

Bonus video: Rudarska inspekcija u Gornjim Nedeljicama

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar