Foto:privatna arhiva; Nova.rs

Društvenim mrežama ubrzano se širi navodni zapisnik sa glasanja u Nedeljicama, mestu koje je u fokus srpske javnosti stiglo na talasu protesta protiv rudarenja litijuma od strane kompanije Rio Tinto. Iako je bio praktično fokusna tačka kampanje opozicije, meštani su odlučili drugačije. Dijametralno drugačije.

Pišu: Mihailo Jovićević i Dimitrije Petrović

Prema ovom zapisniku, čiju autentičnost ne možemo potvrditi, glasovi na republičkim izborima su raspoređeni na ovaj način:

SNS – 109 glasova

SPS – 28 glasova

Ujedinjeni za pobedu Srbije – 9 glasova

zavetnici – 20 glasova

Moramo – 2 glasa

SRS – 4 glasa

Suverenisti – 6 glasova

Dveri – 5 glasova

Izvor: Privatna arhiva

U mesnoj zajednici Gornje Nedeljice, koja je poznata kao opoziciono uporište lozničkog kraja, zabeleženi su nesvakidašnji rezultati, prema kojima je Srpska napredna stranka osvojila 109 glasova, dok je zeleno-leva koalicija, iza koje stoje Dobrica Veselinović, Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanović Ćuta, ostala na samo dva glasa, što budi sumnje kod mnogih koji su upoznati sa aktivnostima ekologa svrstanih iza koalicije „Moramo“ u ovom kraju.
Ipak, predsednik ekološkog udruženja „Ne damo Jadar“ Zlatko Kokanović izjavio je za N1 da su na svim biračkim mestima u 15 sela, koja se nalaze u neposrednoj blizini gde je planirano otvaranje rudnika Rio Tinta, Aleksandar Vučić i lista Srpske napredne stranke odneli ubedljivu pobedu.

Kokanović je potom za portal Nova.rs gdetaljnije izrazio sumnju u rezultate, a nije mogao da potvrdi validnost zapisnika.

„Znamo da su se glasovi brojali iza zatvorenih vrata, ali ne mogu da kažem da su ovi spiskovi potpuno tačni. Ovakvi rezultati zaista bude sumnju. Ono što znam, to je da je Srpska napredna stranka vodila prljavu kampanju u ovom kraju. Mene lično su u izbornom danu pozivali tri puta na telefon da me pitaju da li sam glasao za SNS“, rekao je Kokanović.

Prljava kampanja ili ne, tek izbori su jasno pokazali na koju stranu naginju Nedeljice.

BONUS VIDEO: Anketa – Beograđani o rezultatima izbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare