Kiša u Beogradu Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da će se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom, koje će u subotu posle podne zahvatiti severne i zapadne, u toku noći ka nedelji i u nedelju proširiti i na ostale krajeve Srbije uz intenziviranje padavina i lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina od 30 do 70 mm, lokalno i više, naročito u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će u toku noći ka nedelji zahvatiti područje Beograda inteziviraće se u nedelju, pa su u pojedinim delovima grada moguće kratkotrajne vremenske nepogode sa velikom količinom padavina od 20 do 40mm, lokalno i više.

PROČITAJTE JOŠ

Upaljeni meteoalarmi

Žuti i narandžasti meteoalarmi upaljeni su za dane vikenda za celu teritoriju Srbije. U subotu su, osim za vetar, kišu i grmljavinu, upaljeni i za visoke temperature.

Meteoalarm za subotu

U Šumadiji, Pomoravlu i Jugoistojčnoj Srbiji u subotu će na snazi biti narandžasti meteoalarm, koji označava da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Takođe, u gotovo svim krajevima naše zemlje na snazi su upozorenja na ekstremno visoke temperature.

Meteoalarm za nedelju

RHMZ
RHMZ

Na području Vojvodine, Zapadna i Jugozapada Srbije u nedelju će na snazi biti narandžasti meteoalarm, a nevreme praćeno grmljavinom očekuje se u svim krajevima zemlje.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će u toku noći ka nedelji zahvatiti područje Beograda inteziviraće se u nedelju pa su u pojedinim delovima grada moguće kratkotrajne vremenske nepogode sa velikom količinom padavina od 20 do 40 milimetara, lokalno i više.

BONUS VIDEO Komaraca nikad više zbog majskih i junskih kiša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar