prognoza
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U narednih sat vremena u Banatu još ponegde sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom sa grmljavinom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

RHMZ je upozorio da nas u Srbiji u subotu i nedelju očekuje velika količina padavina, lokalna pojava grada i olujni vetar.

„Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će u subotu (23.09.) posle podne zahvatiti severne i zapadne, u toku noći ka nedelji (23./24.09.) i u nedelju (24.09) proširiće se i na ostale krajeve Srbije uz intenziviranje padavina i lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina od 30 do 70mm, lokalno i više i to naročito u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji“, naveo je RHMZ u upozorenju.

RHMZ je upozorio da se u nedelju u Beogradu očekuje velika količina padavina.

„Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će u toku noći ka nedelji (23./24.09.) zahvatiti područje Beograda inteziviraće se u nedelju pa su u pojedinim delovima grada moguće kratkotrajne vremenske nepogode sa velikom količinom padavina od 20 do 40mm, lokalno i više“, naveo je RHMZ.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar