REM dozvolio Željku Mitroviću da kupi „Rok radio“

Društvo 16. jun. 202211:4214 komentara
Podeli:
Foto:Goran Srdanov

"Pink Media Group" u vlasništvu Željka Mitrovića dobila je dozvolu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da kupi 100 odsto "Rock radija", objavljeno je na portalu pomenutog tela.

REM je odgovor poslao u maju ove godine, i u njemu navodi da se planira prenos 100 odsto vlasništva sa „Master Media Mix“, firme vlasnika „Rok radija“ iz Novog Sada, na „Pink“. „Pink“ je u prilog upitu dodao i nacrt ugovora o prenosu vlasništvu. U upitu se, takođe, navodi i da je „Pink“ vlasnik „Red Media Group“ koja ima dozvole za emitovanje radijskog signala, ali – smatra REM – prenosom vlasništva „Rock radia“ neće se narušiti „medijski pluralizam“.

Pored „Rock radija“, Mitrović ima bivšu Lagunu, odnosno „RED radio“, kao i „Pink radio“.

Podsećamo, ova kupovina dolazi u trenutku kada je "Pink" - kao i ostali medijski operateri - očekuju odluku REM koji bi u avgustu trebalo ponovo da odlučuje o dodeljivanju nacionalnih frekvencija za televizije. Inače, organizacija "Kreni promeni" skupila je već 200.000 potpisa građana za oduzimanje frekvencija "Hepiju" i "Pinku". Mitrović je uzvratio kontrapeticijom za podršku rijalitijima.

BONUS VIDEO: Kesić upozorio Mitrovića zbog novog izuma: Oprezno, znate kakvih vozača ima VIDEO

Komentari

Vaš komentar