Zoran Radojicic
Zoran Radojičić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, nekadašnji direktor Tiršove klinike, izjavio je da ga jako brinu podaci o broju dece obolele od korone i istakao da su kliničke slike kod njih daleko teže nego ranije.

„Iz ovoga sledi da je apsolutno važno da se vakcinišemo, da je apsolutno važno da se vakcinišu deca koja imaju pridružene bolesti, koja su gojazna. Mislim da je vakcinacija jedini put borbe. Jednostavno ne bi ceo svet pričao o vakcinaciji dece da nisu predviđali ovakve okolnosti“, rekao je Radojičić za Radio televiziju Srbije.

Pred nama su, po njegovom mišljenju, dve mogućnosti, da se razbolimo i da imamo laku ili tešku kliničku sliku, a druga je da se vakcinišemo.

„Na kraju ćemo svi na jedan ili drugi način imati kontakt sa virusom, tu nema dileme, samo je pitanje svesti i momenata kada i kako ćemo to da uradimo“, rekao je Radojičić.

On je rekao da se do sada prvom dozom u Beogradu vakcinisalo 59 odsto građana, drugom gotovo 57 odsto.

Govoreći o kovid propusnicama navodi da se traži najracionalnije i najbolje rešenje u datim okolnostima.

„Кada razmišljamo o tome imamo dva ekstrema, jedan je da bude obavezna vakcinacija za sve ili za odredjene grupe, a na drugom kraju tog spektra, kako ga ja vidim su kovid propusnice. Ja mislim da su kovid propusnice u ovoj situaciji nešto bolja rešenja. Što se mene tiče ja sam bliži tome da treba uvesti neku formu kovid propusnica“, rekao je Radojičić.

Bonus video: Izjave iz kovid ambulante u Zemunu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar