Goran Vesic i Zoran Radojicic
Goran Vesić i Zoran Radojičić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Uspeli smo da stavimo epidemiju pod kontrolu, ali moramo imati u vidu da se novi soj koronavirusa veoma brzo širi u mnogim zemljama, te zbog toga i mi moramo biti dodatno oprezni. Pripreme za proslavu Nove godine traju, ali kao i uvek, Grad Beograd će poštovati odluke republičkog Kriznog štaba kada je reč o merama, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

„Rizik od zaražavanja na ovorenom prostoru je mnogo manji nego što je u zatvorenom prostoru, i smatram da na otvorenom prostoru možemo da organizujemo doček Nove godine. Kada je reč o boravku u zatvorenim prostorima, moramo se pridržavati mera koje je propisao republički Krizni štab. Verujem da ćemo naći zajedničko rešenje, na Trgu republike će biti održan Novogodišnji koncert, baš kao i novogodišnji muzički program ‘Beograda na vodi’, uz poštovanje svih propisanih mera“, kazao je Radojičić za TV Kurir, a prenosi Beoinfo.

Govoreći o imunizaciji, gradonačelnik je ukazao da je u Beogradu procentualno najviše vakcinisanih građana u odnosu na ostale gradove u zemlji, 63,5 odsto, te da apeluje i na ostale sugrađane koji se još uvek nisu vakcinisali, da to što pre učine i tako smanje rizik od zaražavanja, i za sebe i za druge.

Govoreći o energetskoj situaciji u Beogradu, Radojičić je istakao da je situacija stabilna, kada je reč o snabdevanju kako električnom, tako i toplotnom energijom.

Gradonačelnik je ukazao da su tokom snežnih padavina komunalne službe radile u punom kapacitetu kako bi grad što bolje funkcionisao, te da saobraćajnice prvog reda moraju biti prohodne za četiri sata od prestanka padavina.

„Svuda u svetu je tako, najvažnije je brzo reagovati. U periodu velikih snežnih padavina bilo je 1.500 radnika komunalnih preduzeća na terenu svakog dana. JKP ‘Zelenilo- Beograd’ primilo je 223 prijave štete do sad, i svaka šteta će biti nadoknađena koja je nastala kao posledica pada drveta koje se nalazi na javnoj zelenoj površini u nadležnosti ovog preduzeća“, kazao je Radojičić.

Gradonačelnik je podsetio da je na današnjoj sednici Skupštine grada izglasan gradski budžet koji iznosi 160,3 milijardi dinara.

„Reč je o razvojnom i izbalansiranom budžetu koji će nam omogućiti da dalje razvijamo Beograd. Njime su obuhvaćeni brojni razvojni projekti u oblasti infrastrukture, socijalne zaštite, putne infrastrukture, ekologije, zdravstva, obrazovanja, kulture i mnogih drugih. Ja sam ponosan na ono što smo uradili, mnogo je stručnjaka bilo uključeno u izradu budžeta, dobili smo važne sugestije sugrađana koje su uzete u obzir i zaista sam zadovoljan takvim načinom participacije“, zaključio je Radojičić.

Bonus video: Anketa pokloni za Novu Godinu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare