Predrag Kon
Predrag Kon Foto:N1

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da se neprekidno reklamiraju dočeci Nove godine na trgovima, a da to do sada niko u Kriznom štabu nije ni odobravao, ni podržavao.

Kon je za RTS rekao da niko nije odobrio okupljanja više od 500 ljudi, a da se uveliko reklamiraju organizovani dočeci Nove godine na trgovima.

„Sigurno neće biti nijednog epidemiologa, bar u Kriznom štabu, koji će podržati takve događaje. Činjenica je da ili ćemo raditi proaktivno ili ćemo čekati kad krene porast pa onda preduzimati mere, ali jeftinije i bolje se prolazi kad se proaktivno radi“, naglasio je Kon.

Prema njegovim rečima, doček je „triger“ za prenos virusa.

Ocenio je da se epidemijska situacija u Srbiji poboljšava iz dana u dan, ali da upozorava situacija sa omikron sojem i dolaskom naših ljudi iz inostranstva, gde omikron počinje ozbiljno da dominira.

„Očekujemo veći priliv i tog virusa i virusa gripa u nekom bliskom periodu, u narednim danima i već su mnogi došli. Ono što može da se očekuje je da zastane taj pad“, naveo je Kon.

Istakao je da nas u drugoj polovini januara neminovno čeka skok broja novozaraženih.

Bonus video: Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)