Foto: Printscreen FoNet/video

U Beogradu je sve manje vozača gradskog prevoza, budući da mnogi napuštaju GSP nezadovoljni, kako kažu, niskim zaradama i lošim uslovima rada. Predsednik Sindikata vozača GSP-a Nebojša Mitrović za N1 kaže da GSP-u nedostaje oko 1.000 vozača da bi saobraćaj nomalno funkcionisao, a najavljuje i protest koji će 14. jula, na Savskom trgu, organizovati njegove kolege.

Mitrović za Novi dan TV N1 kaže da su problemi u GSP-u „veoma veliki“ i da se vozači mahom žale na niske zarade, šestodnevni rad i loše uslove rada.

„Nama treba u GSP oko 3.500 vozača da bi se saobraćaj normalno odvijao, mi imamo oko 2.500. To je nedovoljno“, ističe on.

Pročitajte još:

Dodaje i da sve više vozača odlazi u Nemačku i druge zapadne zemlje, jer su, kako navodi, plate daleko veće i mogu da odvoje određenu sumu koju mogu da pošalju svojim porodicama u Srbiji.

Komentarišući navode da bi za volane gradskih autobusa uskoro mogli da sednu vozači iz inostranstva, Mitrović kaže da je, prema nezvaničnim informacijama, to plan konzorcijuma privatnih prevoznika u Beogradu.

Opširnije čitajte na N1.

Bonus video: Protest radnika GSP ispred Predsedništva, Sloga – čelnici pokušali da ga spreče

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram