Foto:EPA-EFE/JAGADEESH NV

 U srednjoj školi "Đura Jakšić" u opštini Rača kod sedmoro učenika iz tri odeljenja potvrđen je kovid-19, a učenici su smešteni u samoizolaciju od 14 dana i njihovo zdravstveno stanje je dobro, navodi se u saopštenju direktorke Sanje Radojević.

Mediji su preneli ranije da je ta škola pred zatvaranjem zbog velikog broja kovid pozitivnih, a Radojević ukazuje da je petoro maturanata od ponedeljka u samoizolaciji, te da su zaraženi i po jedan učenik iz dva odeljenja trećeg razreda.

Navodi i da je škola, od trenutka kada je obaveštena o prvom inficiranom, ostvarila intezivnu saradnju sa Institutom za javno zdravlje u Kragujevcu, po čijim instrukcijama će dalje postupati. Radojević je navela da je zaključeno da su se učenici zarazili na proslavama punoletstava i okupljanjima u zatvorenom prostoru sa velikim brojem prisutnih i istakla da se od početka školske godine ulažu svi napori da se mere zaštite poštuju.

Predsednik opštine Rača Nenad Savković rekao je za Tanjug da postoji mogućnost da se zatvori cela škola, ukoliko se poveća broj zaraženih, ali da za sada ta opcija nije uključena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar