Građani Niša su prošetali centralnim gradskim ulicama i više puta u znak protest protiv nasilnih demonstracija seli na pločnik. Drugog dana protesta u Nišu, učesnici su prošli su pored lokalnog suda, do Kliničkog centra, gde su pozdravili medicinske radnike, da bi otišli i do postorija SNS, gde su se nakon kraćih tenzija, izgrlili sa pripadnicima žandarmerije, da bi protest završili ispred Gradske kuće.

Protest je sve vreme bio miran, a novo okupljanje je zakazano za sutra u 19 časova ispred Gradske kuće.

Tokom šetnje građani su se u jednom momentu podelili u dve grupe – jedna je ostala kod Suda, a druga krenula u šetnju niškim bulevarima, do SNS i nazad, da bi se razdvojene grupe opet spojile i zajedno završile protest ispred Gradske kuće.

Napetosti je bilo pred prostorijama SNS, gde su ih dočekali pripadnici žandarmerije. Građani su dovikivali policajcima „Koga vi čuvate?“, a  jaja i flaše su poleteli ka prostorijama.

Međutim, kada su građani seli na trotoar, situacija se smirila. Čak su pojedini građani jednom od pripadnika žandarmerije dali srpsku zastavu i zagrlili ga.

Foto: N1

 

Prethono su učesnici protesta prošetali centralnim gradskim ulicama i više puta u znak protest protiv nasilnih demonstracija seli na pločnik. Posle protesta ispred lokalnog suda, deo građana se uputio u dalju šetnju do Kliničkog centra, gde aplaudiraju medicinskim radnicima.

Foto: Južne Vesti

Kada je deo građana posle protesta ispred lokalnog suda krenuo u dalju šetnju, postojale su najave da će ići prema prostorijama Srpske napredne stranke. Za to vreme ispred prostorija SNS-a stigle su snage žandarmerije, javili su reporteri Južnih vesti. Međutim,  kolona je ipak  prvo otišla pred Klinički centar, gde su aplauzom pozdravili zdravstvene radnike.

Prethodno su učesnici sedeli ispred zgrade suda, gde je protest proticao mirno i bez ikakvih incidenata.

Foto: Južne Vesti

Na putu do SNS-a, duž Voždove ulice, bili su raspoređeni policijski automobili na raskrsnicama.

Pre toga su prošetali centralnim gradskim ulicama, od Gradska skupštine do Trga kralja Milana, gde su u znak protesta seli na zemlju.

Foto: Južne Vesti

Tokom šetnje su išli u manjim grupama ili parovima, a većina nosi maske.

Na početku protesta su se okupli na plato pred Skupštinom grada, ispred koje je stajala žandarmerija. Seli su znak protesta, a posle desetak minuta žandarmerija se povukla, dok su ih okupljeni ispratili aplauzom. Jedan od glavnih transparenata protesta je: Naš neprijatelj nije nevidljiv.

 

Protest protiče mirno, a kako javljaju Južne vesti, često se čuju pištaljke.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare