Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Roditelji dece koja idu u OŠ "20. oktobar" u Beogradu organizovali su večeras protest ispred škole, zbog učestalih dojava o bombi i pretnji oružanim napadom u ovoj obrazovnoj ustanovi, kao i straha za bezbednost dece koja je pohađaju.

Najveća beogradska osnovna škola „20. oktobar“ već više od dve nedelje dobija pretnje i dojave o bombama, nekad čak i nekoliko puta u toku dana, a sada je stigla i pretnja oružanim napadom što je izazvalo veliki strah kod roditelja učenika ove škole, koji su večeras izašli na protest.

Neki od roditelja nosili su transparente sa natpisima: „Ko nam garantuje bezbednost naše dece?“ i „Gde su institucije?“.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Majka jednog od učenika Aleksandra Živković izjavila je FoNetu da su roditelji izuzetno zabrinuti za bezbednost dece.

„Već sedam puta ova škola, koju pohađa 1.400 đaka, dobija pretnje da je postavljena bomba, a danas je to kulminiralo pretnjom oružanim napadom“, rekla je ona Živković je istakla da im se nijedna nadležna institucija nije obratila da im kaže koje su tačno mere preduzete kako bi se ovakve pretnje zaustavile i počinioci priveli pravdi, i koje su procedure za postupanje u ovakvim situacijama.

Povodom učestalih dojava o postavljenim bombama u Osnovnoj školi „20. oktobar“ u Novom Beogradu juče je održan sastanak predstavnika MUP-a sa predstavnicima škole, Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu grada Beograda i školske uprave.

Na sastanku je dogovoreno da će tokom nastave školu obezbeđivati dva policajca i patrole noću.

***

BONUS VIDEO: Školski psiholozi i pedagozi traže veći broj zaposlenih, bolji status i definisanje odgovornosti 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar