Foto: EPA-EFEJULIEN WARNAND/Nova.rs

Povodom učestalih dojava o postavljenim bombama u Osnovnoj školi „20. oktobar“ u Novom Beogradu danas je održan sastanak predstavnika MUP-a sa predstavnicima škole, Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu grada Beograda i školske uprave.

Na sastanku je predstavljen obim pojačanog postupanja policijskih službenika Policijske stanice Novi Beograd od 13. novembra, kada su školi upućene pretnje, kao i da policajci za vreme nastave školu obezbeđuju sa dva policijska službenika, kao i obilascima kroz redovnu interventnu, patrolnu i operativnu delatnost i češćim obilascima tokom noći, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pripadnici MUP-a su na sastanku rekli da policijski službenici, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, profesionalno postupaju po svakoj dobijenoj prijavi o pretnji, pravovremeno reaguju i preduzimaju sve mere i radnje u rasvetljavanju ovakvih dojava.

Dogovoreno je i da direktor škole Nastavničkom veću i Savetu roditelja prenese da su policijski službenici preduzeli pojačane mere i upozna ih sa merama koje škola preduzima na unapređenju bezbednosti.

Pomoćnik načelnika Policijske uprave za grad Beograd Ivan Cvijović povodom učestalih dojava od početka novembra, istakao je da je proverom utvrđeno da su do sada sve dojave bile lažne.

On je pozvao roditelje i nastavnike da ne podležu panici i da o svim bezbednosno interesantnim događajima i saznanjima pozovu policiju koja će odmah
reagovati.

Cvijović je dodao da policija u saradnji sa nadležnim Višim javnim tužilaštvom – Odeljenjem za visokotehnološki kriminal, preduzima sve mere i radnje na rasvetljavanju ovih slučajeva.

Podsetimo, zaposleni u OŠ „20. oktobar“ su na sednici Nastavničkog veća doneli odluku da danas drže onlajn nastavu zbog pretnji i dojava o bombama kojima su oni, kao i učenici izloženi prethodnih nedelja.

Škola već dve nedelje dobija pretnje i dojave o bombama, nekada i po tri u toku dana. Sve to je izazvalo veliko uznemirenje kod đaka i kolektiva.

Prvi dan posle jesenjeg raspusta, u ponedeljak ove sedmice, škola je dobila čak dve dojave o bombama, nakon čega je policija izašla na teren i utvrdila da su dojave lažne.

BONUS VIDEO: Slučaj škole u Barajevu: Godinu dana borbe za bezbednost dece

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar