Sunčica Ivanović Foto:N1

Akademija vaspitačko - medicinskih strukovnih studija u Ćupriji raspisala je konkurs za posao na koji se prijavilo osam bivših profesorki ove akademije, kao i sadašnja profesorka Sunčica Ivanović, kojoj ugovor ističe za tri dana. Poslanik Demokratske stranke Balša Božović smatra da je time njihovo vraćanje na posao već rešeno, dok profesoraka Ivanović kaže kako u tako nešto ne sme da veruje dok proces izbora ne bude bio završen. 

Po rečima Ivanović, konkurs za posao na Akademiji vaspitačko – medicinskih strukovnih studija u Ćupriji objavljen je u listu Politika 26. juna, nakon čega je rok za prijavu je trajao osam dana.

Konkurisanje je bilo moguće na četiri mesta za nastavnika veština za užu naučnu oblast Integrativna zdravstvena i socijalna zaštita, četiri mesta za višeg predavača – uža naučna oblast Javno zdravlje, Hemija i Fizikalna medicina i rehabilitacija, kao i jedno mesto za predavača za užu naučnu oblast Fizikalna medicina i rehabilitacija.

Ivanović kaže da ona, kao i ostalih osam otpuštenih profesorki imaju odgovarajuće kvalifikacije za pomenute pozicije, te da su na konkurs poslale traženu dokumentaciju.

„Konkurs još nije završen. Mi očekujemo da odluka bude donesena u našu korist ali još sa sigurnošću ne znam šta će biti. Šta smo sve doživele… ne mogu ni u šta da verujem dok ne bude gotovo”, kaže Ivanović.

Objašnjava da se trenutno čeka javni uvid u dokumentaciju, nakon čega počinje da teče rok za žalbe i tek na kraju sledi odluka Nastavnog veća i potpisivanje ugovora.

Iako je u pitanju javni konkurs na koji su mogli da se prijave svi kandidati koji su ispunjavali uslove, Božović smatra da je već sve rešeno i da se ove profesorke nakon više od dve godine vraćaju na posao, kao što je i naveo na Tviteru.

“Samim tim što je raspisan konkurs, one će proći, ne zato što je konkurs namešten, već zato što one imaju sve potrebne reference, plus staž, plus stipendiju škole”, kaže Božović.

Objašnjava da one do sada nisu imale priliku da se jave na konkurs, jer konkursa nije bilo.

„To je jasna poruka. Mi smo sve vreme tražili da se one vrate na posao, ne zato što se one meni sviđaju, već zato što su one najbolje. I to je pobeda, to je kraj, jer one su ubedljivo prve“, poručuje on.

U toku protekle tri godine na Akademiji vaspitačko – medicinskih strukovnih studija u Ćupriji (nekadašnje Visokoj medicinskoj školi) posao je izgubilo devet profesorki, dok su zaposleni visoki funkcioneri SNS Vladimir Orlić i Aleksandar Martinović.

Povezane vesti:

 

 

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar