Krov nad glavom
Foto: Printscreen/Twitter/ZA Krov nad glavom Novi Sad/@krovnadglavomns

Uprkos naporima solidarnih građana i aktivista Združene akcije "Krov nad glavom Novi Sad" da spreče prodaju stana sugrađanke Lidije Molnar, on je danas prodat na licitaciji, iz trećeg pokušaja.

Građani koji su želeli da spreče održavanje licitacije, koja je bila zakazana za 10 sati, okupili su se ispred kancelarije izvršitelja oko 9 časova i tu su ostali sve do 11 sati, dok nisu saznali da je stan prodat. Početna cena na licitaciji bila je 3,5 miliona dinara, a stan je prodat za 4,2 miliona.

Aktivisti „Krova nad glavom“ najavili su da osoba koja je kupila stan svakako neće lako doći do njega, jer ukoliko dođe do prisilnog iseljenja “ okupiće se tri puta više ljudi“, prenosi portal 021.

„Mogu da kupe stan, ali neće ući u njega“, poručili su aktivisti, dok je Lidija Molnar tvrdila da će kupci u stan ući „samo preko nje mrtve“.

Penzionerki Lidiji Molnar država je oduzela stan, koji je nasledila, zbog navodnog duga koji je nastao prilikom kupovine drugog stana, a koji nikada nije prešao u njeno vlasništvo zbog smrti vlasnika i prenošenja njegove imovine u državno vlasništvo usled nepostojanja zakonskog naslednika, piše portal 021.

Molnar kaže da sve do 2019. godine nije bila obaveštena da protiv nje postoji postupak po kom treba da vrati državi iznos u vrednosti stana, plus troškove suda, što ukupno iznosi oko 60.000 evra. Zbog tog izvršenja na licitaciju je dospeo stan njenih roditelja, koji su ga kupili na kredit 1964. godine i plaćali 30 godina, a koji je ona nasledila.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar