Foto:Screenshot/Facebook/Nemanja Rujević

Toksikološki i patološki nalazi urađeni nakon smrti kenijskog studenta Džona Sandea, koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima preminuo 21. aprila, trebalo bi da budu gotovi do kraja ove nedelje, a nakon toga se očekuje i da će konačno biti regulisan transport i sahrana njegovog tela u rodnoj Keniji, kaže za naš portal Džonov prijatelj i sunarodnik Elijah Toroitich.  

Smrt Džona Sandea u vreme vanrednog stanja, izazvala je buru na društvenim mrežama, a uzrok preranog odlaska ovog mladiće je još uvek nepoznat. Društvene mreže su brujale o tome da se njegova smrt nije posledica korone, već zato što nije dobio adekvatnu medicinsku pomoć, iako se obraćao brojnim zdravstvenim ustanovama.

Prijatelji i kolege preminulog mladića uglas kažu da su voleli tog čoveka, ali da o svemu što se dogodilo i što je prethodilo smrtnom ishodu ne mogu da govore u ovom trenutku.

„Iz ambasade su nas savetovali da, dok ne stignu svi rezultati, ne govorimo o tom slučaju, da ne bi dobio političku konotaciju“, kaže za naš portal Džonov prijatelj Elijah Toroitich. On je diplomirao medicinu i sada je na stažiranju, a sa njim smo razgovarali na više nego pristojnom srpskom jeziku.

„Čuo sam da če srpska Vlada platiti transport, nije još potvrđeno, ali sam to čuo“, kaže Elijah za naš portal.

Dodaje da, prema informacijama koje ima, do kraja ove nedelje se očekuju zvanični rezultati obdukcije, a nakon toga i transport Džonovog tela u Keniju.

Kolege žele da pomognu

U međuvremenu, Džonove kolege sa studija počele su prikupljanje pomoći koja je namenjena njegovoj porodici.

“Želja nam je da taj novac bude uručen njegovoj porodici, kako bi se pokrili troškovi sahrane i svi propratni troškovi. To je naš mali znak pažnje za tog čoveka kojeg smo svi voleli”, rekla je ranije za Nova.rs jedna od Sandeovih koleginica Nevena Savić.

Apel

Za pomoć porodici Džona Sandea otvoren je namenski tekući račun

Broj racuna: 170-10420309003-11
Šifra plaćanja: 289
Model i poziv na broj nije potrebno unositi
Primalac: Nevena Savić

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar