Foto: Printscreen/Youtube/Belle amie popodne

Poznati niški ugostiteljski i turistički radnik Zoran Mirašević preminuo je u 64. godini u Nišu.

Mirašević će ostati upamćen kao jedan od najboljih majstora kuvarskog zanata, kao organizator i osnivač mnogobrojnih turističkih i gastronomskih manifestacija, ali pre svega kao dobar čovek koji je voleo svoj grad i radio na afirmaciji i promociji turističkih i gastronomskih vrednosti Niša i Juga Srbije.

Svoje znanje i veštine uvek je prenosio na mlade i bio ponosan na svaku njihovu osvojenu nagradu.

Dobitnik je oko trista domaćih i međunarodnih priznanja iz ugostiteljstva i turizma. Među nagradama je i najviše priznanje grada Niša „11. januar“, Zlatno turističko srce i prestižno priznanje turistički „Oskar“, koje je dobio kao ličnost godine u ugostiteljstvu i turizmu Jugoistočne Evrope.

Uživao je veliko poštovanje kolega i prijatelja, među kojima su glumci učesnici „Filmskih susreta“ koji su ga više puta proglašavali za najboljeg domaćina.

Skoro tri decenije Mirašević je bio organizator manifestacije Izbor glumačkog para godine „ONA I ON“, koja se u Nišu održavala u okviru Filmskih susreta više od 40 godina.

Autor je sedam knjiga iz gastronomije sa mnoštvom kuvarskih recepata i organizator besplatne škole kuvanje koju je prošlo na stotnine polaznika.

Iza sebe je ostavio suprugu, dvoje dece i troje unučadi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar