Preminuo kovid pacijent koji je napao medicinsku sestru

Društvo 03. avg. 202017:41
Podeli:
Klinički centar Niš / Foto: N1

Pacijent S. K. (82), koji je 30. jula uveče istukao medicinsku sestru N. O. (32) u kovid objektu Kliničkog centra Niš, preminuo je sinoć u toj zdravstvenoj ustanovi, potvrđeno je Danasu.

Njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo i uprkos naporima lekara usledio je smrtni ishod, rekli su izvori lista Danas u upravi KC, što je standardni odgovor u slučaju, inače, retkih izjava o preminulim pacijentima.

Policijska uprava u Nišu prethodno je potvrdila je da je S.K. oko 18 časova istukao medicinsku sestru N.O. u kovid objektu na Klinici za rehabilitaciju „zato što ga je sprečila da svojevoljno napusti ovu zdravstvenu ustanovu, a zatim pretio da će skočiti kroz prozor“.

PU je navela da se sumnjičio da je izvršio krivično delo laka telesna povreda, a da je o slučaju obavešteno Osnovno javno tužilaštvo.

U KC su kazali da se incident dogodio kada je pacijent zatražio da bude pušten iz bolnice, ali mu je medicinska sestra rekla da još mora da ostane na lečenju, posle čega se on popeo na radijator, otvorio prozorska okna i zapretio da će „izaći kroz prozor“.

Ona je uspela da ga smiri i vrati u krevet, ali ju je on, kako navode u KC, kada mu je okrenula leđa štakom udario po glavi i po rebrima.

Čelnici KC su osudili napad na medicinsku sestru N.O. na njenom radnom mestu, ocenivši da je to nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u celoj zemlji rizikuje živote i zdravlje da bi pomogli kovid pacijentima.

Napad je osudio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je kazao da zdravstvene radnike koji se bore protiv kovida 19 „treba zaštititi od svake ružne reči i svega“, te da „nema opravdanja za napad na takve heroje i junake“.

(Izvor: Danas)

Komentari

Vaš komentar