preminuli lekari
Doktori preminuli od koronavirusa Foto: Privatna arhiva, Printscreen, Arhiva

Od posledica koronavirusa premile su dr Irena Milić, psihijatar iz Niša i dr Renata Saić Eminović, specijalista anesteziologije, koja je radila u Beogradu, saopštio je Sindikat lekara i farmacetua Srbije.

Dr Milić bila je psihijatar iz Niša, sa suspecijallizaciljom psihoanalitički trener.

Radila je u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici.

Povezane vesti:

Dr Renata Savić Eminović radila je kao specijalista anesteziologije i reanimacije na Institutu za ortopediju Banjica u Beogradu.

Osnovne studije završila je 1987. godine na Mediciniskom fakultetu u Zagrebu, da bi 1999. godine specijalnizira na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Bila je jedna od potpisnica peticije lekara „Ujedinjeni protiv kovida“ od koje je kasnije nastala istoimena grupa građana. Ova grupa okuplja veliki broj lekara koji nude rešenja u borbi protiv koronavirusa.

Prema podacima Sindikata lekara i farmaceuta Srbije do 16. janura od posledica koronavirusa u Srbiji preminulo je 78 lekara, dva farmaceuta i 32 medicinske sestre.

U taj izveštaj nije upisan dr Nenad Rakić (73) specijalista interne medicine, subspecijalista nefologije, dugogodišnji načelnik neurologije iz Požarevca, koji je preminuo u decembru, kao i dr Vera Vučićević specijalista interne medicine – kardiolog u penziji iz Gornjeg Milanovca, koja je preminula 6. januara.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije objavio je u petak, 29. januara, da je od kovida 19 preminuo dr Srđan Marković (39) specijalizant psihijatrije koji je radio u Kliničkom centru Srbije.

To znači da je prema evidenciji Sindikata lekara i farmaceuta do sada u Srbiji od koronavirusa preminulo najmanje 83 lekara.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram