Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, 16. novembra, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, i ove godine, šesti put, dodeljuje Godišnju medijsku nagradu za najbolje medijske tekstove i priloge na temu borbe protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije.

Kako je saopšteno iz Kancelarije Poverenika, pravo na učešće na konkursu imaju novinari i novinarke svih štampanih i elektronskih, lokalnih i nacionalnih medija registrovanih u Srbiji, koji su objavili tekstove/priloge na temu konkursa u periodu od 1. januara 2021. do 15. septembra 2021. godine.

Kriterijumi na osnovu kojih će se ocenjivati prilozi jesu prepoznavanje fenomena diskriminacije, doprinos smanjivanju stereotipa i predrasuda, afirmativno izveštavanje, promovisanje ravnopravnosti i upotreba rodno osetljivog jezika.

Po tri nagrade dodeljuju se u tri kategorije – za radijski ili TV prilog (do tri minuta) ili reportaža (do 30 minuta); tekst iz dnevne ili nedeljne štampe/novina; onlajn mediji/portali.

Najbolji medijski prilozi i imena autora i autorki biće proglašeni na konferenciji 16. novembra 2021. godine, a potom će biti objavljeni na sajtu i Fejsbuk stranici Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Misije OEBS-a u Srbiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar