Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Nekadašnji zamenik gradonačelnika Miloša Vučevića, funkcioner SNS Srđan Kružević danas je i zvanično imenovan za vd direktora "Voda Vojvodina", pokrajinskog vodoprivrednog preduzeća.

Kako je Nova.rs već pisala, Kružević je postavljen umesto dosadašnjeg direktora koji je odbio da izda saglasnost za izgradnju megalomanskog projekta „Novi Sad na vodi“, zbog kog bi tok Dunava bio promenjen ulaskom u korito reke 500 metara.

Preduslovi za izgradnju “Novog Sada na vodi” su već ispunjeni, kako izmenom Generalnog urbanističkog plana, tako i potrebnim urbanističkim dozvolama koje su gradske institucije već a priori dale. Kružević će biti taj koji će svojim potpisom odlučiti o sudbini desetina hiljada građana koji žive u priobalju Dunava. A eventualna nada da će imati savesti kao svoj prethodnik pala je u vodu još prošle  godine, kada je na poklon od Vlade Vojvodine dobio bezmalo dva miliona dinara bespovratnih sredstava za “nabavku mešaonice i opreme za ishranu ovaca i koza” za svoju farmu u Buđanovcima.

Pre no što je prebegao u SNS, Kružević je bio je bio poverenik Jedisntvene Srbije za Vojvodinu, kada je bio postavljen i za direktora Elektrovojvodine. Po isteku direktorskog mandata napušta Dragana Markovića Palmu i prelzi u SNS, gde se kotira kao jedan od lojalnih ljudi.

Komentari

Svi komentari (1)