Štrajk poštara Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Radnici "Pošte Srbije" koji su danas protestovali ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu kažu da Vlada nije prihvatila njihov zahtev i da im je dat rok da do večeras u 22 prekinu obustavu rada.

Oni traže povećanje zarada od 30 odsto, dok je ponuda Vlade kumulatuvno uvećanje od 21 odsto i jednokratna pomoć od 20.000 dinara koju su pre nekoliko dana prihvatila tri sindikata potpisavši sporazum sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, piše N1.

Sindikat Sloga tu ponudu nije prihvatio i tvrde da je nekoliko hiljada radnika pošte jos uvek u štrajku. Kažu da će obustavu rada nastaviti do ispunjenja zahteva. Svoje zahteve su tu ponovo izneli.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od radnika Pošte je rekao da je cilj ovog sastanka i da jedan drugom pruže ruku, jer je, kako kaže, bilo nesuglasica među radnicima koji su prihvatili dogovor i onih koji nisu. Jedan od razloga ovog skupa je i da, kako kažu, pošalju poruku jedinstva.

Podsetimo, Vlada Srbije tvrdi da je obustava rada u Pošti Srbije okončana potpisivanjem sporazuma sa reprezentativnim sindikatima, a poštari koji štrajkuju od 24. oktobra poručuju da se njihov protest nastavlja sve do ispunjenja zahteva o povećanju zarada u iznosu od najmanje 30 odsto.

Sindikati nisu pokrenuli ovu obustavu, ne štite naše interese i ne treba da pregovaraju sa Vladom, kaže za N1 poštar iz Beograda Srđan Popadić.

BONUS VIDEO: Ne odustaju poštari od štrajka, a jedan od njih ni od priče da je promena logotipa Pošte Srbije koštala više od milion evra i da je taj posao Zoran Đorđević dodelio svojoj stranačkoj koleginici. Iako su oba aktera ove filmske priče demantovala takve navode, već je bilo kasno, jer mediji su onda počeli da se pitaju ko je zapravo Draginja Vlk?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare