Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Poštari koji ne odustaju od štrajka i obustave rada od jutros dobijaju disciplinsku meru "privremeno udaljenje s posla".

Stefan Mitrović, radnik Pošte, rekao je za N1 da je rukovodstvo Pošte Srbije počelo s merama represije i da su u određenim poštama počeli da dele disciplinsku meru „privremeno udaljenje s radnog mesta“. Dodao je da njegove koleginice i kolege ne prihvataju ta rešenja i ne potpisuju ih.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako se vidi u jednom od rešenja u koje je N1 imao uvid, zaposleni se udaljavaju s radnog mesta uz obrazloženje da nisu poštovali radnu disciplinu.

Prema njegovim rečima, predsednik jednog od sindikata, koji je u četvrtak postigao dogovor s Vladom Srbije, po manjim poštama u Vojvodini zastrašuje zaposlene informacijama da se sprema zapošljavanje 7.000 novih zaposlenih u pošti.

Foto: N1

U Nišu je, prema njegovim rečima, direktor došao u smenu gde je bilo manje ljudi i pretio im policijom.

„Radnici koji se dostojanstveno bore za radnička prava, prete im organima gonjenja“, istakao je Mitrović.

Radnicima u štrajku dat je bio rok do juče (16. novembra) u podne da se bez posledica vrate na posao, pošto je deo sindikata postigao sporazum s Vladom Srbije.

Poštari štrajkuju zbog niskih plata.

BONUS VIDEO: Poštar u štrajku Stefan Mitrović: Upad UKP u „D Exspress“ je još jedan vid zastrašivanja od strane države CMS i BRID

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare