kovid; pacijent; bolnica; respirator
Foto: EPA-EFE/Brais Lorenzo

Na društvenim mrežama ne posustaju žestoke rasprave između onih koji podržavaju vakcinaciju protiv korone i pridržavaju se epidemioloških mera. Stomatologu iz Beograda Predragu Miletiću, očigledno je prekipelo, pa se na Tviteru oštrim tonom obratio svima koji veruju u teorije zavera. Bez dlake na jeziku, on se pita da li im je "svraka popile mozak" i poručuje da mu je "tolerancija na glupost i neobrazovanost dotakla nulu".

U nizu tvitova doktor Miletić je poslao otrežnjujuće poruke koje bi trebalo da dotakne i probude one koji su debelo zaglibili u nepoverenje prema zvaničnoj nauci i počeli da veruju u razne neosnovane teorije. Njegove statuse na tviteru prenosimo vam u celosti:

Sada ću da budem jako direktan i veoma netolerantan prema mnogima jer moje „demokratsko pravo“ je i da biram društvo (pored ostalih ljudskih i neljudskih prava na koje se mnogi pozivaju). Puklo je nešto u meni i baš sam JAKO besan.
·
Od sada, pa ubuduće, neka me se klone svi poklonici teorija zavere, oni koji veruju da ovaj Sars-cov2 virus ne postoji, oni koji bi da tumače obdukcione nalaze, koji ne žele da ih „pelcuju“, koji pričaju raznorazne gluposti više od godinu dana!
·
Koliko znate ljudi (za koliko ste čuli) da je umrlo? Od čega? Jel to bitno? Da li ih vi lečite pa da na osnovu rekla kazala postavljate dijagnoze? Nećete da slušate lekare, pa ok onda nemate šta ni da tražite na FB stranici nekoga ko se ubi objašnjavajući, analizirajući, čitajući, tragajući, kopirajući… SVE ZARAD VAS, DA POKUŠAM DA VAM SPASEM ŽIVOT.

Izabrali ste staklenu kuglu i neke alternative, a kada (ne daj bože) zaglavite po bolnicama onda „aman zaman“… Nikada nikome nisam želeo bolest, zlo, ali shvatite da mi je tolerancija na glupost i neobrazovanost dotakla „nulu“!

Za par meseci sam čuo za oko desetak poznanika koji su preminuli, plus desetak javnih ličnosti, plus na desetine razbolelih sa različitim kliničkim slikama. Poslednji, u pre desetak dana otac, a danas majka mog prijatelja (on je posle 3 nedelje izašao iz Batajnice i dalje se oporavlja).

Šta je sa vama ljudi, da li vam je zaista svraka popila pamet ili prkosite eto tako ne znate ni kome ni čemu, jer to je tako „srBski“? Ok, ako ste tako izabrali, zamoliću vas da se sami „ispišete“ iz mojih prijatelja, jer na bilo koju glupost koju pročitam bilo gde na FB, od mene ćete dobiti otptrat ili BLOK, taman da ste mi iz oka ispali, i to bez ikakvog upozorenja! Svačije trpilo ima KRAJ-GRANICU pa i moje! TOLIKO!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare