Skup "Protest za slobodu
Građani igraju kolo oko spomenika Stefanu Nemanji Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Virusolog Milanko Šekler, iz Veterinarskog instituta u Kraljevu, izjavio je danas da ga "živo interesuje" da li bi se građani koji se okupljaju i igraju kolo u Beogradu oko spomenika Stefanu Nemanji, grlili i ljubili s nekim ko ima koronavirus.

„Ne vidim šta je zgrešio Stefan Nemanja da oko njega igraju. Kad bi progovorio, verovatno bi bio zbunjen šta je cilj tih ljudi. Nisam siguran da oni znaju šta rade“, rekao je Šekler za TV Pink, navodeći da „nije teško biti protiv, to je najeftinije“.

On je naveo da je „interesantno biti antikonformista, protiv okoštalosti i glumiti nekog genijalca.., ali, znate, moraš da imaš i neku poruku“.

„A ja je ovde ne vidim. Šta je poruka? Ajde da svi igramo oko spomenika u svom gradu i šta smo dobili?“, pitao je Šekler.

Kako je rekao, „najviše bi voleo da se tamo (kod spomenika u Beogradu) pojavio neki nesrećnik koji se zarazio i ima temperaturu 39,5 i još je na kućnom lečenju, jer još nema promene na plućima, a svakog trenutka mogu da ga pozovu u bolnicu“.

„Voleo bih da se pojavilo par njih kod tog spomenika, s papirima da su pozitivni, pa da vidim da li bi se s njima zagrlili, da li bi oko njih trčali bez maske, da li bi ih ljubili i grlili. To me živo interesuje!“, rekao je Šekler.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar