Foto: Promo

Portal KRIK širi svoj tim i traži novinara ili novinarku za društvene mreže – konkurs je otvoren do 12. oktobra. Iz ovog istraživačkog portala pozivaju sve zainteresovane kandidate koji imaju iskustva u novinarstvu i vođenju društvenih mreža da se prijave ukoliko žele da postanu članovi ove redakcije.

Detalje konkursa koje je KRIK objavio prenosimo u celosti:

Pozicija novinara za društvene mreže u našoj redakciji podrazumeva: kreiranje novinarskog i promotivnog sadržaja za KRIK-ove naloge na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, TikTok, Twitter) i to u tekstualnoj, video i foto formi; kreativno i efikasno informisanje KRIK-ovih čitalaca i pratilaca na društvenim mrežama; direktnu komunikaciju sa KRIK-ovom onlajn zajednicom; učešće u kreiranju tematskih promotivnih i crowdfunding kampanja za KRIK; rad iz kancelarije i saradnju sa ostalim članovima redakcije.

Prava si osoba za naš tim ako:

imaš iskustvo u komunikaciji sa publikom i dobre komunikacione veštine; pratiš rad KRIK-a i poznaješ naše tekstove i otkrića; imaš iskustvo novinarskog rada u redakcijama ili iskustvo profesionalnog korišćenja društvenih mreža; samostalno snimaš i montiraš video sadržaje na telefonu;
pratiš nove trendove na društvenim mrežama; znaš engleski jezik; radiš odgovorno, posvećeno i voliš da radiš u timu; zanima te istraživanje kriminala i korupcije i želiš da važna novinarska otkrića dođu do velikog broja ljudi!

Prijavi se i postani deo našeg tima!

Konkurs je otvoren do 12. oktobra u ponoć! Potrebno je da nam dostaviš radnu biografiju (CV) i popuniš kratak upitnik, a to možeš da uradiš na ovom linku.

Kolege koje uđu u uži izbor pozvaćemo na razgovor tokom oktobra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar