Foto:N1

Porodica Dragoslava Pavlovića, 59-godišnjeg čoveka iz Boljevca, koji je sa simptomima moždanog udara preminuo u sanitetu Hitne pomoći ispred Zdravstvenog centra u Zaječaru, tvrdi da su lekari sačinili netačan izveštaj o smrti. U dokumentu koji iz bolnice nisu dobili, već fotokopiju iz kapele, navodi se da je pomoć pružena. Porodica tvrdi da se to nije dogodilo. Dok je naša ekipa bila ispred ulaza u zaječarsku bolnicu, dva policijska automobila čuvala su kapiju, potom i legitimisali snimatelja i reportera.

Prethodno je direktor Miroljub Stojanović ekipi pretio da će im „poslati interventnu policiju“.

Onesvestio se u svojoj kući u Boljevcu 19. decembra u 10 ujutru. Hitna pomoć ga, bez svesti, sa previsokim krvnim pritiskom, odvozi u Zdravstveni centar u Zaječaru, gde je dva sata do smrti proveo u sanitetu, umesto u bolničkoj sobi.

„Očekivala sam da prihvate bolesnog, da pokušaju da pomognu čoveku. I ako možda ne mogu da ga spasu, bar da pokušaju da prime kao čoveka, a ne kao stoku“, kaže supruga Grančica Pavlović.

Dodaje da njena ćerka, koja u Nemačkoj leči bolesnike već dve godine, tako ne postupa. Posto je Dragoslav preminuo u kombiju, u Srbiju se iz Nemačke vratila da sahrani oca.

„Da sam u Nemačkoj tako odreagovala sa bilo kojim pacijentom – nebitno da li je to beskućnik ili sin predsednika, ja bih u tom trenutku dobila otkaz. Uz oduzimanje licence za rad“, kaže njegova kćerka.

Preko telefona je bila sa majkom na vezi dok je ona, sa ocem bez svesti, čekala tehničara koji treba da uradi rentgenski snimak.

Ona osporava izveštaj ZC Zaječar do koga regularnim putem nisu mogli – Dragoslav nikada nije primljen u bolnicu jer je umro dok je čekao.

„U tom izveštaju piše da je pacijent primljen u neurološku ambulantu bez svesti, nejednakih zenica, povišenog pritiska… Da mu je ukazana pomoć i da je za vreme čekanja skenera došlo do pogoršanja stanja, do zastoja srca i da je reanimacija uradjena, sve to nije tačno“, tvrdi njegova ćerka.

Šta je tačno – hteli smo da pitamo i upravu ZC Zaječar.

U vezi sa ovom pričom čitavog dana nismo uspeli da čujemo direktora ZC ali smo uspeli da ga čujemo kada smo došli do bolnice. Osoba koja je izašla iz centralne zgrade i predstavila se da radi u upravi, pozvala je direktora telefonom. Potom je direktor pretio da će poslati interventnu policiju.

Policija je i došla.

Dežurali su sve vreme dok je ekipa N1 bila na javnoj površini, ispred ulaza u bolnicu. Potom su nam, dok smo bili u službenom automobilu, uz izvinjenje uzeli lične podatke. Dok oni nisu došli, „čuvao“ nas je nepoznati čovek „iz uprave“ kome se Miroslav Stojanović javljao na telefon.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar