Foto:Vesna Lalić/Nova.rs; Shutterstock

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović potpisao je sporazume o saradnji sa predstavnicima 16 privrednih subjekata koji su se priključili projektu "Penzionerske kartice nove generacije”.

Među potpisnicima sporazuma o saradnji su Naftna industrija Srbije (NIS), AMAN, Javno preduzeće „Putevi Srbije“, beogradski Dom za smeštaj odraslih i starih „Sveti Trifun“, Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja, Atomska banja Gornja Trepča, Očna kuća i Dijagnostički centar Albert Beograd.

Ministar finansija Siniša Mali, koji je prisustvovao potpisivanju sporazuma, rekao je novinarima da se do danas više od 600 kompanija i institucija priključilo projektu „Penzionerske kartice nove generacije” i istakao da će „najstariji sugrađani imati ogromne koristi, benefite“ od te kartice.

On je naveo da se do sada skoro 870.000 penzionera prijavilo za nove penzionerske kartice i naveo da i dalje mogu da se prijavljuju.

Mali je rekao da, na primer, ugovor sa NIS predviđa popust za penzionere od jedan do tri dinara po litri goriva u zavisnosti od vrste goriva, a sa „Putevima Srbije“ jeftiniju putarinu za tri odsto.

PROČITAJTE JOŠ

Penzioneri će moći da koriste karticu od 1. oktobra i ostvare popuste i pogodnosti.

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović je ocenio da će upotrebom penzionerske kartice „penzionerski dinar vredeti više“.

„Broj od 870.000 penzionera kaže da idemo u dobrom smeru, ali nas obavezuje da nastavimo dalje da radimo i animiramo nove kompanije i privredne subjekte koji će dati još veće popuste kako bi naši penzioneri već danas živeli bolje nego što su živeli juče“, naveo je Ognjenović.

Direktor AMAN Nemanja Petrović rekao je da će svaki penzioner koji uđe u bilo koji od 277 maloprodajnih objekata tog trgovinskog lanca i pokaže penzionersku karticu ostvariti popust do 10 odsto na različite artikle koji su u njihovom asortimanu.

BONUS VIDEO Ko zloupotrebljava penzionere za političke obračune?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar