Foto: N1

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine pokrenuo je postupak za predlaganje kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koje predlaže nadležni odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, saopštilo je da je Udruženje novinara Srbije.

Odbor je pokrenuo proceduru tri meseca nakon što je Slobodan Cvejić podneo ostavku na mesto člana Saveta REM, od kada to telo radi u nepotpunom sastavu sa osam, umesto devet članova.

Predsednica Odbora za kulturu i informisanje Sandra Božić rekla je da je Cvejić izabran na predlog nadležnog odbora vojvođanske skupštine i da je neophodno da Odbor pokrene postupak za predlaganje kandidata za tog ovlašćenog predlagača.

Članovi Odbora utvrdili su tekst javnog poziva za predlaganje kandidata za izbor člana Saveta REM koji će biti upućen i Odboru za kulturu i javno informisanje Skupštine Vojvodine.

Cvejić je, dan nakon što je izabrana predsednica Saveta REM, 22. decembra prošle godine, podneo ostavku na mesto člana Saveta zbog, kako je naveo, kršenja osnovnih demokratskih načela prilikom izbora Olivere Zekić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar