Ivan Ivanović: Nije lako uznemiriti Oliveru Zekić

Podeli:
Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Voditelj Ivan Ivanović reagovao je na izjavu predsednice Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, Olivere Zekić, da predsednik Aleksandar Vučić nedavnim emitovanjem odsečenih glava na više od deset televizija, među kojima su one i s nacionalnom frekvencijom, nije uznemirio javnost.

Ivanović je na svom Tviter nalogu podelio vest u kojoj Olivera Zekić tvrdi da Vučić emitovanjem odsečenih glava nije uznemirio javnost, te u svom stilu kratko prokomentarisao:

„Nije lako uznemiriti Oliveru.“

Komentar Ivana Ivanovića odnosio se na izjavu koju je Olivera Zekić juče dala za Nova.rs, gde je između ostalog rekla da je na sednici REM-a koja je održana u utorak, većinom glasova zaključeno da se emitovanjem obezglavljenih tela nije uznemirila javnost, te da se ovim povodom neće pokretati postupak po prijavi koju je podnela članica Saveta REM, Judita Popović.

PROČITAJTE JOŠ

“Kod emitovanja odsečenih glava nema pokretanja postupka, jer smo većinom glasova doneli odluku da nije bilo nikakvog uznemiravanja javnosti. To je bio javni interes, za razliku od gospođe Judite Popović, koja je tvrdila suprotno i bila je jedina koja je iznela takvu vrstu mišljenja”, izjavila je Zekić juče za Nova.rs.

Na njenu izjavu reagovala je danas i Judita, a njena izjava u direktnoj je suprotnosti od onoga što smatra većina članova Saveta REM, prema rečima Zekić.

„Kada je reč o konferenciji za medije predsednika Srbije, moje mišljenje je da su prikazanim snimcima ubijenih ljudi povređene odredbe člana 50 ZEM kao i člana 21 Pravilnika o ljudskim pravima u oblasti pružanja medijskih usluga, kojima je zabranjeno prilikom prikazivanja stvarnih događaja narušavati ljudsko dostojanstvo naročito prikazujući žrtvu nasilja”, izjavila je Popović za Nova.rs.

“U konkretnom slučaju narušeno je ljudsko dostojanstvo žrtava, njihovih roditelja, prijatelja kao i korisnika medijskih usluga koji su bili izloženi psihičkom nasilju gledajući uznemirujuće snimke. Nema javnog interesa koji to može da opravda, kao ni činjenicu da su kompromitovani dokazi iz krivičnog postupka”, zaključila je Popović.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar