Miran Pogačar Foto: Nova.rs

Oni su krenuli bagerima i pendrecima na nas, ja mislim da ćemo i mi reagovati bagerima i motkama", kaže za Nova.rs predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar koji je bio priveden i zadobio je povredu oka nakon što je učestvovao u protestu u Novom Sadu.

Pogačar kaže da je u samoj policijskoj stanici tretman prema njemu bio korektan, ali da je bilo sile prilikom privođenja, kada su ga, kako kaže, iz mase izvukla dvojica-trojica pripadnika žandarmerije i napravila mu masnicu na oku.

„Do toga je došlo, ako oni krenu da biju goloruk narod, narod će da vrati. Policija je upotrebila silu ne samo u Novom Sadu, nego i u Zrenjaninu i u Šapcu. To su stravične slike bagera, pendreka, batinaša, policije – sklanjali su goloruk narod. Policija je intervenisala bez razloga, bilo je najavljeno sat vremena blokade. Policija je počela da sklanja ljude, mi smo se opirali tome i tada sam zadobio povredu oka, ogrebotine. I mnogi drugi su ugruvani, a sve to su građani Novog Sada“, objašnjava Pogačar.

On najavljuje i učešće u novim protestima.

Miran Pogačar Foto: Nova.rs

„Da li policija treba da tuče obične građane? Apsolutno ne. Na ovome se neće stati. Ne samo da ćemo nastaviti proteste da ovaj Rio Tinto ode, nego da i Srpska napredna stranka, zajedno sa Aleksandrom Vučićem, nauči da ne može da izvodi policiju na narod i da to neće tek tako proći“, poručuje Pogačar.

BONUS VIDEO: Navijači tuku ljude

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare