Zlatibor Lončar i Zoran Gojković Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa počeo je zasedanje kako bi razmotrio mere koje su bile donete pre novogodišnjih praznika i sada im ističe oročenost. Kako je najavila premijerka Ana Brnabić, raspravljaće se o tri ključne teme – merama za ulazak u zemlju, radu škola i merama za privredu.

Režim rada ugostiteljskih i uslužnih objekata koji je važio tokom prazničnih dana ističe. Istovremeno, ističe i trajanje mera na granicama, kojima se zahteva obavezan negativan PCR test za zlazak u zemlju.

Kako je navela premijerka, Krizni štab će usvojiti nove mere ili doneti odluku o produženju postojećih.

U skladu sa trenutno važećim merama, kafići i uslužne delatnosti mogu da rade do 20 časova. Prehrambene prodavnice su otvorene do 21 sat.

Medicinski deo Kriznog štaba nije za popuštanje mera. Sa druge strane, ima i onih, poput zamenika gradonačelnika Beorada, Gorana Vesića, koji zastupaju interese ugostitelja.

Očekujem da Krizni štab potvrdi da se i posle 11. janura nastavi isti režim rada privrede odnosno da ugostiteljski, maloprodajni objekti kao i oni koji rade u sektoru usluga nastave da rade do 20 sati – rekao je Vesić za Kurir.

On najavljuje i da će se tokom naredne nedelje sastati u Privrednoj komori Srbije sa predstavnicima ove organizacije i kompanija koje rade u sektoru usluga kako bi predložili novo ublažavanje mera kriznom štabu Vlade Republike Srbije čim počne masovna imunizacija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar