Foto: Filip Kraničanic/Nova.rs

U Beogradu je danas zvanično počela grejna sezona, a direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta tvrdi da je ovo preduzeće spremno dočekalo sezonu i dodao da sugrađani neće osetiti posledice svetske energetske krize.

„Dok se svet i Evropa suočavaju sa ozbiljnim nedostatkom gasa i energije uopšte, zahvaljujući agilnosti i visprenoj politici našeg predsednika, obezbeđena je dovoljna količina svih energenata neophodnih za stabilno funkcionisanje preduzeća. Beograđani neće osetiti posledice energetske krize koja pogađa svet“, naglasio je Basta.

Prvi čovek „Beogradskih elektrana“ napomenuo je da su period toplih funkcionalnih proba, od 7.oktobra, zaposleni u preduzeću iskoristili da otklone nedostatke na distributivnoj mreži, navodi se u saopštenju.

Basta je naveo da je sistem mirovao pet meseci i da je, kako kaže, uobičajeno da na svakom startu grejanja bude problema na instalacijama u pojedinom zgradama u svakom delu grada.

„Sistem je stabilan i nema sistemskih kvarova u proizvodnom i distributivnom sektoru. To je i očekivano jer su letnji meseci maksimalno iskorišćeni za remont postrojenja, rekonstrukciju i izgradnju novih toplovoda, modernizaciju i zamenu opreme u podstanicama. ‘Beogradske elektrane’ su preduzeće sa velikom odgovornošću i trudimo se da svaki korisnik bude zadovoljan“, istakao je Rade Basta.

U ovom preduzeću navode da se broj reklamacija na kvalitet grejanja drastično smanjuje.

„U prvi dan grejne sezone, ‘Beogradske elektrane’ su zakoračile spremno“, tvrde u saopštenju.

Bonus video – Dimničari – ljudi koji donose sreću i sprečavaju požare

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare