Dusan Bajatovic
Dušan Bajatović Foto:Zoran Lončarević

U Beogradu je juče na hiljade stanova bilo bez grejanja jer je Srbijagas imala intervenciju zbog koje su beogradske elektrane bile bez gasa, a direktor kompanije Srbijagasa Dušan Bajatović večeras je u televizijskoj emisiji rekao kako ne veruje da se neko smrzavao tokom jučerašnjeg dana i to, kako kaže, na 12 stepeni.

Dušan Bajatović rekao je u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink da on ne bira kada će i gde da, kako tvrdi, curi, te svalio krivicu na građevinske radove.

„Ja ne biram gde će gas da curi i kada. Naročito ako je blizu neke zgrade, pa ga neko probuši šipom slučajno, građevinski radovi su čudo“, rekao je Bajatović.

On tvrdi da je Srbijagas juče morala da izrši intervenciju i da je to trajalo nekih 14-16 sati jer „prosto nisu imali izbora“.

„Ne biram ja, nego apart koji ‘njuška’ koliko gasa curi. Nismo mogli da čekamo toplije dane“, rekao je Bajatović, a onda je dodao sledeće:

„Neka se niko ne ljuti, bolje da gas kasni 14-16 sati. Niko se nije smrzo, ali sigurno niko neće ni stradati.“

Nakon što je ovo izgovorio, voditeljka Verica Bradić mu je odgovorila da je i ona bila među onim Beograđanima koji su se smrzavali juče, a Bajatović je tom prilikom izrazio sumnju da se bilo ko smrzavao na kako je i sam rekao 12 stepeni.

„Ne verujem da su se baš smrzavali na 12 stepeni. Ja potpuno razumem da mi političari volimo da je sve kako mi kažemo, ali znate da je bilo nekoliko slučajeva ove godine da je gas ušao u kanalizacije i neke druge stvari. To ne bira, to ne može da naredi ni ja, a ni (zamenik gradonačelnika Beograda Goran) Vesić ukoliko se stvore uslovi da mora da se radi intervencija. Nije bitno da li je decembar ili da li je plus ili minus“, odgovorio je Bajatović.

Na pitanje o Vesićevoj izjavi da je Srbijagas „država u državi“, Bajatović je rekao da nema pojma o čemu se radi.

„Nemam pojma. Srbijagas je državna firma, ako misli nešto više od toga, onda greši“, dodao je on.

Podsetimo, Srbijagas juče je oko 21 sat završila sa rekonstrukcijom distributivnog gasovoda i tom prilikom je ta kompanija pustila gas „Beogradskim elektranama“.

Ranije tog dana Goran Vesić je naveo da toplane „Dunav“, „Mirjevo“, „Konjarnik“ i „Medaković“ nisu radile, a hiljade stanova nije imalo grejanje, zbog „nezapamćene bahatosti i drskosti“ nadležnih u Javnom preduzeća „Srbijagas“.

„Kvar koji sanira ‘Srbijagas’ desio se još u junu ove godine. Tada su ga samo zakrpili, a do sada je mogao da bude saniran 100 puta. Tražio sam od ‘Srbijagasa’ da se radovi odlože do sledećeg četvrtka, kada počinje toplo vreme. Ni meni, a ni rukovodiocima ‘Elektrana’ niko iz ‘Srbijagasa’ nije se javljao telefon. Oni su država u državi i može im se“, rekao je tom prilikom Vesić.

Bonus video – Koliko smo preplatili grejanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare