Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Petar Đurić dospeo je u žižu javnosti kada je prve noći julskih protesta u Beogradu, uživo za N1, izjavio da je njegov otac LjubišA Đurić, slikar iz Majdanpeka, koji je preminuo u aprilu ove godine u KBC ”Zemun” nakon što se zarazio virusom korona, umro jer nije bilo respiratora, a snimak sa rečenicom “Ćale, ovo je za tebe…”, obišao je Srbiju. Predsednk Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je tada "da je Đurić lice loše prošlosti, osuđivan za mnoge stvari". Tim povodom, Đurić se večeras oglasio na svom Tviter nalogu i naveo da je dobio dokaz, da Aleksandar Vuičić nije govorio istinu.

„Gospodine predsedniče @avucic, na konferenciji 8. jula, izjavili ste da sam ja lice, koje je krivično osuđivano. Skoknuo sam do suda i dobio dokaz, da niste govorili istinu. Ljudski je i profesionalno, u skladu sa vašom pozicijom, da objasnite zašto niste govorili istinu“, napisao je Đurić na Tviteru.

Sin preminulog slikara je objavio i dve fotografije na kojim je Uverenje, koje je dobio od suda i Ministarstva unutrašnjih poslova, a koje potvrđuje da nikada nije osuđivan, te tako demantovao reči predsednika Srbije.

„Sinoć su, valjda da bi se napravila šteta Republici Srbiji, kao heroje su predstavili čoveka kome je otac preminuo od korone i koji je rekao da je to zato što nije bilo respiratora. U Zemunskoj bolnici. Želim samo da vas obavestim da je reč o notornoj laži. O notornoj laži. O takvoj notornoj laži da je to jezivo. Lekari su koristili i invazivne i neinvazivne metode. (…) Radili sve što je trebalo da urade, borili se do poslednje sekunde. Mi u Zemunskoj bolnici, to nam je druga ili treća bolnica, po broju respiratora koje imamo. NIkada nam nije nedostajao nijedan. O svemu tome postoje protokoli, postoje protokoli o lečenju i svi podaci neophodni. Reč je naravno o licu vrlo loše prošlosti, osuđivanom i za prekršaje, krivična dela i mnoge druge stvari“, rekao je Vučić na konfereniciji za medije 8. jula.

Đurić je, inače, podneo tužbu protiv KBC Zemun, tvrdeći da je ona odgovorna što mu je, kako tvrdi, usled nedostatka respiratora, otac preminuo od korone 14. aprila.

Podsetimo, Petar Đurić je u subotu 10. oktobra u Majdanpeku, rodnom mestu svog oca, predstavio oslikan mural pod parolom „Ćale, ovo je za tebe“, povodom šest meseci od njegove smrti.

On je tada za Nova.rs rekao „da su pokušali da zabrane mural i samim tim da sakriju svoj zločin koji su počinili prema njegovom ocu, uskrativši mu lečenje koje je on zaslužio kao i svaki građanin ove zemlje.

„I dalje čine zločin samim tim što mu ne daju da počiva u miru na onom svetu. I dalje blate i pljuju moju porodicu i njega ponižavaju. Nije njihov zločin samo u tome što su počinili mom ocu, već u onome što svakodnevno čine celom narodu. Svaki put kada lažiraju podatke o zaraženima i umrlima, za svakog čoveka kome je uskraćeno lečenje, jer je respirator držan u magacinu dok se ne uklopi u kampanju Aleksandra Vučića. Oni su ti koji su se okomili na svakog ko bi rekao istinu. Oni su ti koji naš narod čine bolesnim i ubijaju ga podmuklije od korone. Vučić i njegova kamarila iz Beograda, u svakom mestu u Srbiji ima po nekog pijuna. Jedan od takvih u Majdanpeku je predsednik opštine, čija je opština sve gladnija dok su njegovi džepovi sve puniji. On se plaši ovog murala i zato je hteo da ga zabrani jer je hteo da zaštiti svoje partijske kolege iz Beograda – između ostalog“, rekao je Petar.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare